Objevil se další a tentokrát i poměrně vkusný kuchyňský doplněk vaší startrekové domácnosti. Nebo kterékoli kuchyně – ono to vážně nevypadá zle. Po kráječi na pizzu, který se v Česku stal svého času hitem, a designové lahve na whiskey, tak letos přichází nádobí. V létě to byl bílý set o 16 kusech s modrým lemováním a pozlacenou deltou Hvězdné flotily:
Teď přichází poněkud sofistikovanější model. Bílou vystřídala černá a poněkud fádní deltu pak pestrobarevný okudagram v podobě LCARS stylizovaných do barev a popisků Enterprise-D. Na hrnečcích dokonce naleznete label „beverage“ (nápoj), jako by se právě zmaterializoval v replikátoru...
Nevýhodou je, že jde o servis pro 4 lidi, nikoli pro 6, jak je v našich končinách dobrých zvykem. Ale když si koupíte celý set 2x, pohostíte lidí rovnou 8, a to se vyplatí. Nebo ne? 🙂
Mezi výhody pak jednoznačně patří stále ještě pro podobné věci nadstandardní možnost mýt nádobí v myčce a používat ho v mikrovlnné troubě. (Tedy ten černý, u toho bílého to nezkoušejte 😉 ) Výrobce garantuje, že okudagram nezmizí, ani nevybledne a nádobí jako takové nezmatní. Ale přiznejme si, že za $120 už nějakou tu kvalitu požadovat můžeme, že.
Za necelé 3000 Kč tedy můžete servis objednat například ze stránek doporučených výrobcem, tj. odsud:
TOYNK.COM
Star Trek: The Next Generation LCARS Interface 16-Piece Ceramic Dinnerware Set
A co jako obsah?
Když nemáte plomeek, tak tam dejte fazole
Plomeeková polévka, ingredience:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 šálky nakrájeného póru – pouze bílou část
- 2 lžíce jemně nasekaného česneku
- Sůl
- 2 šálky mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
- 1 šálek lima fazolí
- 1 šálek květáku
- 2 šálky čerstvých zelených fazolí, nakrájených na 2 cm max
- 2 litry zeleninového vývaru
- 4 šálky oloupaných a nakrájených rajčat
- 2 klasy kukuřice, bez jádra
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- 2-3 listy čerstvé bazalky, nakrájené na proužky
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 1 až 2 čajové lžičky citronové šťávy
Příprava:
Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Přidejte pórek, česnek a trochu soli a počkejte dokud zelenina nezměkne. Přidejte mrkev, fazole lima, květák a zelené fazole a za občasného míchání duste ještě asi 5 minut. Zvyšte teplotu na vysokou a přidejte vývar, vařte. Jakmile dojde varu, přidejte rajčata, kukuřici a pepř. Snižte teplotu a vařte v hrnci zakryté, dokud nebude zelenina dostatečně jemná, aby ji bylo možné snadno propíchnout vidličkou, což asi půl hodiny.
Hlavně kontrolovat a nerozvařit.
Přidejte sůl podle chuti. Odstraňte z plotny a rozmixujte. Přidejte petržel, bazalku a citronovou šťávu. Někteří členové posádky rádi doplní i zakysanou smetanu nebo parmazán a krutony. Dobrou chuť...
Zapojte se do diskuse